Sublimatie


Sublimatie kleding

Sublimatie is een druktechniek waarbij een ontwerp wordt geprint op textiel, gebruik makend van speciaal overdraagbaar transferpapier en een hittepers. Sublimatie kan gebruikt worden voor het bedrukken van full-colour designs op kleding. Het onderscheidt zich van andere druktechnieken doordat het de volledige oppervlakte van een T-shirt kan bedrukken. Het is een perfecte optie voor sportkleding door de zachte afwerking.

Sublimatie kleding

Sublimatie werkt alleen op 100% witte polyester kleding waardoor het de perfecte druktechniek is voor sportkleding, vesten, korte broeken en vele andere polyester sportkleding dat een zachte afwerking nodig heeft.

Een bedrukking door sublimatie wordt gerealiseerd door gebruik te maken van vaste inkt die door middel van warmte wordt gesublimeerd en in gasvormige fase wordt overgezet op textiel. Zo maakt de kleurstof dan contact met een synthetisch materiaal (zoals polyester) en, na blootstelling aan de hitte, gaan de vezels in het materiaal open en laten de kleurstof in de vezel doordringen en creëren dan een permanente binding.

Het is ook mogelijk om de sublimatie druktechniek uit te voeren op andere textielsoorten, zoals katoen en andere natuurlijke stoffen. Het levert echter een minder mooi resultaat op omdat de kleuren minder helder en levendig uitkomen. Na een tijdje zou de bedrukking er ook dof kunnen gaan uitzien.

Het effect van een T-shirt die bedrukt is over de volledige oppervlakte is heel erg opvallend. Sublimatie is de perfecte druktechniek om kleding te creëren die anders is dan de rest. Er is ook geen minimale bestelhoeveelheid vereist en de kostprijs is laag.

Wil jij ook kleding laten sublimeren? Dat kan bij Garment Printing!

Neem contact op met ons en wij helpen u graag verder.

Vraag uw online offerte aan!

Om het u makkelijk te maken kunt u een online offerte aanvragen om een beeld te krijgen van hoeveel uw project waarschijnlijk gaat kosten.